Houthandel Aerts facebook  
Houthandel Aerts spanten Houthandel Aerts gordingen Houthandel Aerts dakhout

Woningbouw

Bij een hellend dak wordt de draagstructuur meestal gevormd door hout. Aangezien de draagstructuur uiteindelijk meestal volledig wordt weggewerkt, is het van belang dat hij duurzaam is en onderhoudsvrij. Voor hout betekent dit dat het een anti-rot en insectenwerende behandeling moet ondergaan als het hout hiervoor geen natuurlijke weerstand heeft.

 

Aerts drenkinstallatie

 

Het onderdak heeft een vitale functie als waterkerende laag. Het dient een absolute waterdichtheid van dak of muur te garanderen. Daarnaast beschermt het onderdak de isolatie wat bevorderlijk is voor de energie-effici├źntie.
Als onderdak bieden wij Dupont Tyvek aan. Sinds 2010 beschikt Dupont Tyvec over een ATG certificatie. Dit vormt een bijkomend bewijs van duurzame kwaliteit.

 

Aerts tyvek Aerts tyvek

 

Ook voor het dak is isolatie cruciaal. Zeker omwille van de leefbaarheid van de ruimten onder het dak te vergroten. Als er kamers onder het dakschild zitten, is een isolatie van 12 of 15 cm rots- of glaswol zeker geen luxe. Bij een keperdak kan de isolatie tussen de kepers geplaatst worden omwille van de hogere keperdikte. Bij een gordingendak komt de isolatie tussen de gordingen te zitten. Ze wordt dan meestal op zijn plaats gehouden door het kaderwerk dat ook de binnenafwerking draagt. Als isolatiemateriaal worden meestal halfstijve platen of rollen van glas- of rotswol gebruikt.